Doprava zdarma na všechny objednávky nad 2000 Kč/€80.

Náš balící papír je nature-friendly

nature-forest-trees-fog-4827

První, co po otevření balíčku uvidíte, je krásný balící papír IUVENIO. Seznamte se s papírem, který má kromě jasných barev i jasný příběh. Je totiž dokonale nature-friendly. Od výroby až po použité barvy – vše v souladu s přírodou a udržitelností.

Inovace někdy spočívají i ve skrytých detailech. Věděli jste, že lze výrazné barvy tisknout sójovým inkoustem?

FSC Certified

Balící papír IUVENIO je certifikován Forest Stewardship Council. Materiál použitý na výrobu hedvábného papíru pochází z lesního a dodavatelského řetězce, který je spravován odpovědně a udržitelně. Standardy správy lesů FSC fungují na mezinárodní úrovni – jsou přizpůsobeny právním, sociálním a geografickým prostředím jednotlivých zemí prostřednictvím národních norem.

Papír bez obsahu kyselin

Náš potištěný papír je vyroben z celulózového vlákna. Během výroby není použita žádná aktivní kyselá buničina. Papír také neobsahuje lignin a síru, díky čemuž inkoust neprosakuje do papíru a navíc papír během rozpadu nezanechává v přírodě žádné z těchto chemikálií.

Sójový inkoust

Sójové barvy jsou ekologickou alternativou k ropným barvám. Jsou vyráběny z obnovitelného zdroje, ze sójových bobů. Sójový inkoust schne pomaleji než běžné inkousty. Výsledkem delšího schnutí jsou zářívější barvy. Při rozkladu nezanechává inkoust v přírodě stopy na ropné bázi. A hlavně! Náš inkoust má nízkou hladinu VOC (těkavých organických látek), což snižuje znečištění vzduchu během procesu sušení.

Když vybíráme dodavatele, které spojujeme s naší značkou a potažmo s našimi zákazníky, snažíme se vybírat ty, kteří nabízejí nová řešení nebo osobní přístup. Ať už se jedná o zahraniční startupy s filozofií udržitelnosti, české firmy s novými nápady nebo IUVENIO nadšence, jsou naši partneři součástí brandu a vážíme si spolupráce s nimi.

 

Zpět do obchodu