Doprava zdarma na všechny nákupy v hodnotě nad 2 000 Kč / €80

S létem by ochrana před fotostárnutím končit neměla

05

Věděli jste, že kromě pasivní ochrany pleti před sluncem existuje i aktivní ochrana? Nebo jaký je rozdíl mezi UVA a UVB? Staňte se s námi skintelektuálem, který se nenechá zmást mýty a pečuje o svou pleť vlastním "vědeckým" přístupem.

I když je hlavní plavková sezóna u konce, náš obličej je vystavován slunečním paprskům celý rok. Hlavní příčinou stárnutí pokožky je slunce, resp. působení UV záření. Působením UV záření dochází v pokožce ke vzniku volných kyslíkových radikálů, které poškozují proteiny, lipidy i DNA. Tímto způsobem vzniká v kožních buňkách oxidační stres, který vede ke snížení jejich životaschopnosti a schopnosti produkovat důležité strukturní komponenty kůže, včetně kolagenu. Dochází také k rozvoji prozánětlivých procesů.

Není UVA jako UVB

UVB proniká primárně do epidermis, kde způsobuje nebezpečné zlomy DNA, které mohou vést ke karcinogenezi. Z tohoto důvodu je UVB zároveň nejsilnějším přirozeným stimulátorem tvorby kožního pigmentu melaninu, který slouží právě k ochraně buněčné DNA. Dlouhodobou expozicí UVB může docházet k deregulaci procesu melanogeneze a tvorbě pigmentových skvrn. UVA je sice v tomto směru méně škodlivé, na druhou stranu však proniká hlouběji až do dermis, kde poškozuje mezibuněčnou hmotu (extracelulární matrix / ECM), včetně kolagenních a elastických vláken. Tímto způsobem zásadně přispívá ke stárnutí kůže zvanému také jako fotostárnutí vyznačující se ztrátou elasticity a tvorbou hlubokých vrásek.

Stručně

UVA podílí se na předčasném stárnutí pleti

UVB podílí se na tvorbě pigmentových svrn, zánětlivých procesů, spálení a vzniku rakoviny kůže

Jak chránit svou pleť komplexně?

Pro neutralizaci volných kyslíkových radikálů slouží antioxidanty, z nichž vitamín C patří k těm nejúčinnějším. Proto má důležité místo v péči o pleť nejen v létě, ale celý rok. Nicméně, jedná se pouze o pasivní formu ochrany, kdy v okamžiku vyčerpání vitamínu C není pleť dostatečně chráněna. Žádná jednotlivá ochrana není 100 %, a proto je nutné v chránit pleť komplexně, tzn. na více úrovních. V létě určitě nezapomínejte na kvalitní krém s SPF.

Přidjejte aktivní ochranu! Aktivní ochrana spočívá ve stimulaci přirozených antioxidačních a opravných procesů v kožních buňkách. Díky přirozeným antioxidačním procesům jsou kožní buňky schopné se chránit samy (vlastní ochrana je lepší ochrana než pasivní neutralizace volných kyslíkových radikálů antioxidanty, jako je vitamín C). Navíc přes veškerou snahu vždy dochází k poškození pokožky, kterou je nutné opravit (zde antioxidanty, jako je vitamín C, vůbec nepomohou). Stimulace přirozených antioxidačních a opravných procesů v kožních buňkách by měla být součástí komplexní ochrany pleti nejen v létě.

Závěr

K ochraně pleti přistupujte komplexně. Už dávno je pryč doba, kdy bylo jediným řešením namazat se přípravkem s SPF. Přidejte doslova biohack. Aktivujte své anti-age procesy, díky kterým se pleť dokáže lépe sama vypořádat s příčinami stárnutí.

Řešení

IUVENIO Naše pleťová a oční séra NANO a CROSSLINKED jsou právě součástí komplexní ochrany pleti, takže nejen pleť omlazují, ale také oddalují její předčasné stárnutí. Vše dík pokročilým peptidům, které obě séra obsahují.

Aktivní peptid Clodessine, krátký fragment přirozeného lidského proteinu Klotho. Clodessine, stejně jako celý protein Klotho, aktivuje v buňkách obranné mechanismy a stimuluje produkci antioxidačních enzymů. Tímto způsobem jsou samotné kožní buňky schopné účinně a dlouhodobě likvidovat reaktivní kyslíkové radikály a bojovat tak aktivně proti oxidačnímu stresu.

I přes veškerou snahu však obvykle k poškození buněčných struktur dochází a jejich obnově potom napomáhá Recelline. Tento peptid v buňkách aktivuje drobné útvary zvané proteasomy, které degradují poškozené proteiny, brání tak jejich akumulaci a napomáhají naopak syntéze nových, funkčních proteinů a opravuje poškozenou DNA.

 

Zpět do obchodu