Doprava zdarma na všechny nákupy v hodnotě nad 2 000 Kč / €80

Nestárněte zbytečně díky cukru!

08

Možná máte někdy pocit, že odhodlaný boj proti cukru tak trochu hraničí se zdravým rozumem. Bohužel je pravdou, že jeho nadměrné množství škodí nejen našemu tělu, ale i naší pleti.  

 1. Cukr škodí kolagenu 

Kolagen je látka, která zajišťuje mladistvý vzhled pleti. Cukr je doslova nepřítel kolagenu. Proces zvaný glykace nastává, když se přebytečné molekuly cukru váží na proteiny kolagenu a elastinu a způsobují jejich křehkost a lámavost. To vede ke ztrátě pružnosti pleti. 

VITAL zvyšuje produkci vlastního kolagenu

vital_blog1

 

 

2. Cukr spouští produkci inzulínu 

Nadměrné množství inzulínu může vést ke zvýšené produkci mazu, zánětu kůže a vyrážkám. Při požití cukru stoupá hladina inzulínu. Inzulín zvyšuje aktivitu androgenních hormonů, stimuluje růst buněk a zvyšuje produkci kožního mazu. Může také vést k podráždění, jako je zánět a otoky.

RETOUCH zbavuje přes noc pleť nedokonalostí

retouch_blog1

 

 

3. Cukr oslabuje imunitní systém

Na správné funkci imunitního systému se ze čtvrtiny podílí kůže. Kůže je největším orgánem v těle a má zásadní roli imunitního strážce. Když je obrana oslabena, je pro naše tělo obtížnější bojovat s infekcí. Oslabený imunitní systém se mimo jiné projeví i tím, že pleť není připravena bojovat s bakteriemi na svém povrchu.

URBAN pleť dokonale vyčistí a poskytne ji ochranu před vnějším prostředím

urban_blog1

 

 

4. Cukr stojí za ztrátou vlhkosti pleti

Cukr odvádí vlhkost z pokožky (stejně jako z jiných orgánů). A když je pleť suchá, vypadá unavená, matná a bez energie a může vypadat starší. Kůže je systém včasného varování toho, co se děje uvnitř těla - mluví za jiné orgány, které nemáte přímo na očích. A když chybí voda pleti, chybí i jinde.

CALM pleť hydratuje a dodává ji zdravý vzhled

calm_blog1

 

 

5. Cukr způsobuje sugar face

Co je to sugar face (cukrový obličej) se můžete přesvědčit v zrcadle ráno poté, co jste si dopřáli hříšnou dávku cukru. Otoky obličeje a otoky očí jsou asi ta nejhorší cukrová kocovina.

NANO redukuje otoky očí

nano7_blog1

 

 

Chuť na cukr obvykle plyne z nedostatku minerálů. Je důležité jíst rozmanitě a soustředit se na dostatečný příjem vitamínů a minerálů. I když je to těžké, pokuste se minimalizovat množství konzumovaného přidaného cukru a nahraďte ho sladkými druhy zeleniny, kyselejším ovocem nebo čerstvými džusy. 

 

Pokud je chuť silnější než vy, sáhněte po bobulovitém ovoci nebo hořké čokoládě s vysokým obsahem antioxidantů.

 

Zdroj: Joanna Czech

 
Zpět do obchodu